WIG-bus

We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we over eigen vervoer kunnen beschikken voor alle bewoners.

Ivette (zus van 1 vd bewoners) heeft in 2007 samen met een projectgroep in het kader van een schoolopdracht voor WIG diverse fondsen aangeschreven. Eén van de fondsen was het Eureka –Achmea fonds. Paul  Boeren (Maas heeft het, de winkel die de wat oudere Goirlenaren zeker nog wel kennen) ) heeft ons in verbinding gesteld met de RABO bank , en daar kregen we te horen  dat Interpolis en Achmea samen iets gingen ondernemen, beiden hadden een fonds goede doelen en die zouden worden samengevoegd, waardoor een heeeeeeel groot budget ontstond. Bij de RABO bank zaten mensen die ook in de Rotary club Tilburg zaten , en na een brief aan het fonds en een presentatie van WIG in de Postelse Hoeve voor de leden van de Rotaryclub, werd er door de Rotary Tilburg voor de tweede keer een koninginnenbal georganiseerd in de Tilburgse Schouwburg waarbij de opbrengst van het bal samen met de donatie van het fonds ten gunste zou komen van WIG voor de aanschaf van twee bussen. De toezegging bleek een totaalbedrag van € 55.000,00 te zijn, welke wij in de vorm van een cheque, en na een korte speech op het bal mochten ontvangen.

WIG bus linkerzijdeWIG bus rechterzijde

Optredens van muziekbandjes

Aanvankelijk was het de bedoeling om twee bussen ( vervoer voor 12 bewoners ) aan te schaffen. We zijn met 1 bus begonnen en al snel bleek dat we daar goed mee uit de voeten konden. We hebben Achmea aangegeven dat we met de financiering van 1 bus uit de voeten konden , en na aanschaf van de bus hebben we hun bijdrage ontvangen.

Een bus wordt geregeld, maar het probleem wordt; Wie gaat rijden?

In februari 2013 wordt daarom via Contour / De Twern een oproep geplaats in het Goirlese Belang.

Maar liefst 12 personen reageren in eerste instantie, en met deze groep worden afspraken gemaakt over dagindeling en samenstelling teams.

Nu, dik acht jaar later, zijn er van de eerste 12 aanmeldingen nog 8 personen actief, maar afgelopen jaren zijn er 7 nieuwe mensen bijgekomen, zodat ook bij vakanties e.d. continuïteit mbt vervoer gehandhaafd blijft.

Met deze hechte club chauffeurs worden jaarlijks 2 activiteiten georganiseerd , om i.s.m. het bestuur elkaar goed op de hoogte te houden, uiteraard onder het genot van hapje en drankje.

In april 2019 is er een compleet nieuwe, en naar eigen wens van W.I.G. ingerichte bus aangekocht.. Dit was mede mogelijk door de steun van het bedrijfsleven. Ook kan de bus ingezet worden voor “uitjes” van de WIG bewoners.

 

Houd de WIG-bus rijdend

Op deze foto ziet u onze huidige chauffeurs. Deze groep geweldige mensen [inclusief Theo die niet op de foto kon worden gezet!] dragen zorg voor:

  1. Vervoer met onze W.I.G-bus van en naar dagbesteding.
  2. Verzorgen van het ophalen van onze boodschappen.
  3. Vervoer wanneer er uitstapjes zijn.

Zij zijn onmisbaar en dragen W.I.G. een warm hart toe. Hebt u er interesse in om ook onze chauffeur te worden, graag! Neemt u vrijblijvend contact op via info@woneningoirle.nl voor verdere informatie.

We zijn ook erg blij met onze huidige sponsors, wie dat zijn? Kijk op onze speciale sponsorpagina! Bent u enthousiast geworden en wilt u ook onze bus helpen mobiel te blijven door sponsor te worden? Neemt u vrijblijvend contact op via info@woneningoirle.nl voor verdere informatie.

Verder zijn wij onze andere sponsoren ook enorm dankbaar. Zonder hun bijdrage zouden wij dat beetje extra voor onze bewoners niet kunnen doen!

Team Vrijwillige Chauffeurs WIG